Friday, January 28, 2011

Rahvaliit ootab vabariigi presidendilt selgitusi

Rahvaliit sai tänastest uudistest kohkumusega teada, et Eesti riiki juhib inimene, kes soovis saada presidendiks vaid sellepärast, et põlgas president Rüütlit.



President Ilves põlgab maarahva erakonna juhti Arnold Rüütlit selle eest, et ta tõi eestlastele iseseisvuse. Ta põlgab Rahvaliitu ja Villu Reiljanit selle eest, et nad nurjasid elektrijaamade erastamise.



Rahvaliit mõistab, et levitatud infot kommenteerida pole kõige õigem, kuid see annab ka faktilise kinnituse, et Rahvaliitu püüti hävitada vahendeid valimata. See on aga selge oht Eesti julgeolekule ning kahjustab oluliselt noore riigi demokraatiat.



„President peab olema erakondadeülene, tema eesmärk ei tohi olla ühe või teise erakonna hävitamine,“ ütles Rahvaliidu esimees Andrus Blok. „Juhtunu teeb meid väga kurvaks, sest kõik sellega seonduv kahjustab oluliselt Eesti riigi mainet ja otseselt ka presidendi institutsiooni usaldusväärsust.“



Kuigi president Ilves on öelnud, et ei soovi meediasse lekkinud infot kommenteerida, on tegemist erakordse juhtumiga, mille tagamaad vajavad lahtirääkimist. „Leiame, et vabariigi president peab selle kohta andma selgitust nii avalikkusele kui ka Rahvaliidule,“ sõnas Blok.



Lisainfo:

Andrus Blok

Eestimaa Rahvaliidu esimees




http://erl.ee/index.php?id=4&gr_id=2&act=one&news_id=1517

No comments:

Post a Comment