Wednesday, February 16, 2011

Rahvaliit: Riigikogu kuluhüvitiste tõus on mõõdutundetu

Rahvaliidu nimekirjas Riigikogusse kandideerijatele on vastuvõetamatu, et praeguse, vaevumärgatava majanduskasvu tingimustes hakkavad parlamendi järgmise koosseisu liikmed märtsikuust taas saama kuluhüvitist kuni 30 protsendi ulatuses palgast.

„Olukorras, kus meie rahvas aina vaesub, valitseb kõrge tööpuudus ning inimesed on teenistuse ja igapäevase leiva otsinguil sunnitud lahkuma võõrsile, ei ole võimalik saadikute kuluhüvitisi endisele tasemele tõsta. Arvestades Eesti praegust nõrka majandusseisu, tuleb seaduseandjail olla ühiskonnaga solidaarsem ning valitsemiskulusid kokku hoida,“ selgitas Rahvaliidu aseesimees, Riigikogu liige Mai Treial.

Parlament ei ole riik riigis, sellepärast esitab Rahvaliit uuele Riigikogu koosseisule esimesel töönädalal menetlemiseks seaduseelnõu, millega peatada Riigikogu saadikute kuluhüvitiste tõus. Rahvas ei pea kinni maksma parlamendisaadikute luksusauto liisingut ega luksuskorteri üüri ajal, mil valdav enamik Eesti inimesi on raskustes igapäevase toimetulekuga.

Lisainfo:
Mai Treial
Riigikogu liige
Tel 50 72 838


http://erl.ee/index.php?id=4&gr_id=2&act=one&news_id=1548

No comments:

Post a Comment