Wednesday, February 23, 2011

Eestimaa Rahvaliidu pressiteade: süüdimatu gallupiralli ehk mida hakata peale mõttetute uuringutega.

Tänasest Eesti Ekspressist võib lugeja näha, kuidas meedia lugupeetud uuringufirmasid halastamatult valimisvõitlusesse kisub. Kuigi kõik valimised on näidanud, et niisugused uuringud ei pea vett, sobivad nad siiski üheks – selleks et meediaväljaannet paremini müüa. Selle eesmärgi on Saar Polli uuring kahtlemata täitnud ja jääb üle vaid täpsustada, kes ja kui palju Saar Pollile selle eest maksis.
„Ajalehe külgedelt vastu vaatavad „koogid“ kinnitavad veel kord, et valimiseelsete reitingute uuringute usaldusväärsus on tegelikult hävitatud. Kui iga paari päeva tagant pakutakse erinevaid numbreid ja pole aru saada, kust need võetakse, tekitab see kõik valijates üksnes segadust,“ ütles Eestimaa Rahvaliidu peasekretär Taavi Pirk.
Tema sõnul võiksid uuringufirmad uurida põhjalikult hoopis seda, miks elu Eestis välja sureb, miks inimesed riigist pagevad ja kuidas allesjääjad toime tulevad.
„Vaatamata uuringute tulemustele, oleme kindlad, et Rahvaliit ületab valimiskünnise. Meie veendumus ei põhine suvalistel telefoniküsitlustel, vaid erakonna liikmete meelsusel ja kohtumistel valijatega. Rahvaliit on esindatud järgmises Riigikogus vaatamata sellele, et küsitlusfirmad üritavad teflonpanne müüvate ettevõtete sarnaselt turgu ümber jagada,“ kommenteeris Pirk.
Kui vaadata tähtede seisu, siis moodustavad järgmise valitsuse üksikkandidaadid. Kui ei usu, küsige astroloogidelt järele.
Lisainfo:
Taavi Pirk
Eestimaa Rahvaliidu peasekretär
51 48 858

No comments:

Post a Comment