Friday, February 11, 2011

Rahvaliit: kui suur on suur erakond?

Rahvaliidul on viimasel ajal tulnud ajakirjanikele ja valimisdebattide korraldajatele korduvalt meelde tuletada, millised on Eesti suurima liikmeskonnaga erakonnad – need on Keskerakond, Reformierakond, IRL, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Eestimaa Rahvaliit.



Kummalisel moel ei orienteeru paljud meedia- ja avaliku elu tegelased Eesti poliitmaastikul ning eksivad faktide vastu või siis tõlgendavad neid oma suva või poliitiliste eelistuste järgi.

Tõsi on see, et Rahvaliit oma 8800 liikmega kuulub viie Eesti suurema erakonna hulka, ja selle fakti eiramine tähendab, et soovitakse väga olulise osa elanikkonna kõrvalejäämist ühiskondlikust diskussioonist. Paraku on see soov lühinägelik.



Rahvaliit ei ole suur üksnes liikmeskonnalt, vaid on suurim jõud, kes seisab tasakaalustatud regionaalarengu eest ja tuletab meelde, et ka väljaspool Tallinna ja Harjumaad on Eesti inimeste elualad. Rahvaliit on suur erakond ka selle poolest, et oleme ausalt tunnistanud – erakond ei ole teinud alati kõige paremaid valikuid, ent oleme võimelised vigadest õppima.



Et Rahvaliit on suur erakond, näitab ka see, et paljud endised Rahvaliidu liikmed kõlbavad kandideerima mitme suurema partei valimisnimekirjas kõrgetel kohtadel.

Seega ootame meedialt ja valimisdebattide korraldajatelt faktitäpsust ning tolerantsust arvamuste paljususe suhtes, mis on praegu meie ühiskonna jaoks hädavajalik.



Lisainfo:

Andrus Blok

Eestimaa Rahvaliidu esimees




http://erl.ee/index.php?id=4&gr_id=2&act=one&news_id=1545

No comments:

Post a Comment