Monday, March 28, 2011

Seisame Eesti maa ja rahva kestmajäämise eest

Rahvaliidu volikogu otsuse kohaselt peab erakond jätkama oma missiooni. Rahvaliit tunneb endal kohustust seista Eesti rahva püsimajäämise eest ning hoida põliselanikele alles meie maa, ilma milleta ei saa olla Eesti riiki.

Alates 1. maist kaovad põllumajandus- ja metsamaa müügi piirangud välismaalastele ning nad võivad hakata meie odavat maad hulgi kokku ostma. Rahvaliit on kindlal seisukohal, et põlisrahvavaenuliku seadusemuudatuse jõustumine tuleb esmalt vähemalt viieks aastaks külmutada ning hiljem uuesti kriitiliselt üle vaadata.

„Maa on rahvuse eluruum. Need rahvad, kellel pole oma maad ega oma riiki, on määratud väljasuremisele. Kui meie põllu- ja metsamaad lähevad odavalt välismaalaste kätte, kaotab Eesti põliselanik varsti omal maal peremehestaatuse,“ ütles Rahvaliidu esimees Andrus Blok. „Pealegi tuleb maamüügipiirangute kaotamine meie inimestele majanduslikult täiesti sobimatul ajal: olles kitsikuse tõttu sunnitud müüma oma maa võileivahinna eest, toidavad nad sellega eeskätt spekulante.“

Eesti põllumajandus- ja metsamaa keskmine hind on enamiku Euroopa riikide hindadega võrreldes oluliselt madalam, kuni 2000 eurot ha, samas kui näiteks Poolas on see viis korda kõrgem. Ka meie inimeste ostujõudu ei saa arenenud riikidega võrrelda – keskmise kuupalgaga saab osta alla hektari põllumaad, samas kui soomlane või rootslane saaks keskmise kuupalgaga osta Eestis neli hektarit põldu.

„Meie põllu- ja metsamaa on päästnud ja hoidnud meid kõige keerulisematel aegadel, andnud toitu, peavarju ja pelgupaika. Me ei tohi maad, mille oleme rõhujatelt kätte võitnud vere hinnaga, poolmuidu käest anda,“ sõnas Blok.

Rahvaliit seab tulevikusihte 28. mail Rakkes toimuval kongressil, kus valitakse erakonnale uued juhid.

Lisainfo:
Andrus Blok
Eestimaa Rahvaliidu esimees

No comments:

Post a Comment